Een goede mondzorg is goud waard!

Laat uw controleafspraak daarom nooit schieten. Door regelmatig de tandarts, mondhygiënist en/of (paro)preventieassistente te bezoeken, kunnen eventuele problemen op tijd worden ontdekt en soms zelfs worden voorkomen. Wij geven u advies over het schoon- en gezond houden van uw mond. Belangrijke aspecten hierbij zijn op de juiste manier poetsen, flossen, stoken of ragen.

Wij streven ernaar om het tandsteen direct weg te halen bij uw controlebezoek. Mocht toch blijken dat er tandvleesproblemen zijn, dan kunt u voor een afspraak bij de (paro)preventieassistente of mondhygiënist terecht.

De (paro)preventieassistente of mondhygiënist zal zich in eerste instantie richten op het voorkomen van cariës (gaatjes in tanden en kiezen) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen (gingivitis en parodontitis).
Daarnaast zal de mondhygiënist behandelingen uitvoeren die gericht zijn op genezing, zoals het behandelen van tandvleesaandoeningen.

U kunt worden doorverwezen door de tandarts, bijvoorbeeld een tandarts in Soesterberg, of zelf rechtstreeks een afspraak maken bij de (paro)preventieassistente of mondhygiënist. Bijvoorbeeld omdat u last heeft van slechte adem, bloedend tandvlees, loszittende tanden en/of kiezen, of aanslag.